BLOG & ACHTERGROND

De interieurwereld staat nooit stil. De vele invloeden en trends zorgen ervoor dat er voortdurend nieuwe ontwikkelingen zijn op het gebied van meubilair, vloeren, behang, verf, verlichting etcetera. De plek om zulke trends te aanschouwen, zijn beurzen over de hele wereld zoals Maison-et-Objet in Parijs, Salone del Mobile in Milaan of dichterbij huis de VT-Wonen-en-Designbeurs in de Rai.

Hieronder vind je een selectie van enkele bezoekjes aan deze beurzen!   

TRENDS VOOR 2018/2019

Op de VT Wonen & Design Beurs, die begin oktober plaatsvond in de RAI in Amsterdam, heb ik twee interessante lezingen bijgewoond. Namelijk van Hilde Francq van Trendagendy Francq Colors en van trendwatcher Gaby van Gestel. Zij gaven alvast hun visie op de trends voor 2018/2019 op het gebied van interieurs, kleuren en materialen. Ik zal de belangrijkste elementen van hun verhaal hier delen.

Stijlstudio VT Wonen Maen Interiors Amst
Gubi Beetle roze VT Wonen Maen Interiors
Francq VT Wonen Maen Interiors Amsterdam

Hilde Francq | FRANCQ COLORS

De komende jaren zullen we meer donkere interieurs aantreffen. Velours- of fluwelen stoffen zullen veelvuldig gebruikt worden, voor meubels maar ook gordijnen. Daarnaast zal ook de grens tussen het mannelijke en vrouwelijke steeds meer vervagen.

Kleuren en materialen

Wat we veel zullen zien, zijn de kleuren terra cotta, donker groen, rood. Voortvloeiend uit het Latijns-Amerikaanse modernisme. Warme aarde tinten en veel gebruik van natuurlijke materialen zoals klei en zeewier. Het hoeft ook niet perfect afgewerkt te zijn. Ruwe en onregelmatige oppervlakten zijn juist een pré. Het gebruik van bakstenen en tegels komt ook weer terug. Let op MerdacottaCampana. Daarnaast zien we ook dat er een trend opkomt die puur uitgaat van de primaire kleuren, dus rood, blauw en geel, aangevuld met zwart en wit. Ronde vormen, feminisme, poedercoaten, kunst; dat zijn enkele termen die we gaan zien. Enkele merken die hier goed bij passen, en al jaren mijn favoriet, zijn &tradition, Friends & FoundersGubi.

Gaby van Gestel | TRENDWATCHER | TASTE OF COLOUR 

Flexa bepaalt elk jaar de kleur voor het volgende jaar. Voor 2018 is de kleur Heart Wood gekozen. De kleur kan het beste omschreven worden als rozegrijs. Een warme kleur die je met veel kleuren kunt combineren. Duurzaamheid is nu al een hot issue, maar dat zal de komende jaren alleen maar meer worden. Het hergebruik van materialen en ook de levensduur van materialen worden erg belangrijk.

Verder willen we allemaal een hotelbeleving in ons eigen huis. De hectiek van de dag willen we vergeten als we thuiskomen. Warme kleuren en bloemrijke motieven dragen bij aan die gezellige sfeer. Marcel Wanders heeft chique behangen, Neo Royal, ontworpen die je het gevoel geven in een mooi hotel te zijn. Rijke sierlijke patronen. Deze trend zorgt er ook voor dat mooie materialen als marmer hun weg terug vinden in het interieur. Een ander materiaal dat we gaan zien, is jesmonite. Een materiaal dat een unieke uitstraling heeft. Ruw en decoratief zijn de toverwoorden. Bijvoorbeeld producten van k’willem-in-huis. Techniek wordt belangrijker in huis. En alles wordt authentieker, minder gepolijst. Een mooi voorbeeld hiervan is de Crystallised Mirror van Isaac Monté.

Taste of Colour VT Wonen Maen Interiors
Flexa 2018 Heart wood VT Wonen Maen Inte
Keuken zwart VT Wonen Maen Interiors Ams
Gubi Beetle VT Wonen Maen Interiors Amst
Detremmerie VT Wonen Maen Interiors Amst